Hoe gaat het schoolzwemmen?

Maar liefst 7 van de 10 basisscholen in aalsmeer komen schoolzwemmen in Zwembad De Waterlelie. Het hoofddoel is het behalen van het ZwemABC. Kinderen die al het C-diploma hebben, onderhouden hun zwemvaardigheden en zullen kennismaken met diverse facetten binnen de zwemsporten. Denkt u aan Survivalzwemmen, Snorkelen, Waterpolo etc.

De kinderen gaan met de leerkracht van school, en vaak enkele ouders, naar het zwembad per bus (alleen Triade Hornmeer komt lopend). Na het omkleden haalt een zwemjuf of -meester de kinderen op om te douchen en daarna gaan de kinderen in groepjes zwemmen. Deze groepjes worden samengesteld aan de hand van het zwemniveau van de kinderen.

Het is handig om makkelijke kleding aan te doen op de schoolzwemdag, pleisters af te doen en sieraden zoveel mogelijk thuis te laten. We vragen lange haren in een staart te doen en eventueel met speldjes vast te zetten. Zwemmen met een zwembrilletje mag, maar het onderwaterzwemmen moet zonder brilletje gebeuren.

U mag altijd het laatste kwartier van de les naar binnen om te kijken. In de zwemzaal loopt Karin Penne rond, zij is het aanspreekpunt voor het schoolzwemmen. Vragen over het schoolzwemmen stelt u door het contactformulier in te vullen.

Meer informatie over onze zwemactiviteiten?

Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op.
Delen: