Sportcentrum De Waterlelie is Rookvrij, binnen én buiten!

Sportcentrum De Waterlelie in Aalsmeer is vanaf 1 juni 2019 rookvrij. Roken en sport passen niet bij elkaar: sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Daarom heeft De Waterlelie er voor gekozen het roken rondom het sportcentrum, ook op het buitenterrein, niet meer toe te staan.
 
UPDATE 25 juli: De overgang naar geheel rookvrij blijkt groot te zijn. Daarom heeft het MT besloten toch een klein rokershoekje in te richten. Achteraan op het grasveld is een gelegenheid om uit het zicht toch een sigaretje te roken. 

Veel kinderen brengen een deel van hun vrije tijd door in onze sportaccommodatie. Daarom vraagt Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer (ESA) aan iedereen die op het terrein komt, voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil ESA kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.
 
Wat verandert er bij Sportcentrum De Waterlelie
Iedereen is en blijft welkom op ons sportcentrum, ook rokers. Wel vragen wij rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Vanaf de oprit tot en met het buitenterrein: het gehele terrein is rookvrij. Hierbinnen vallen ook de horeca en de ligweide. De Rookvrije Zone wordt weergegeven met borden, spandoeken en tegels, zodat de boodschap niet te missen is.
 
Zien roken, doet roken
Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters en ouders. Uit een eerdere poll op social media, bleek dat bijna 80% van de bezoekers van De Waterlelie voor een rookvrij terrein is. Daarom heeft het sportcentrum ervoor gekozen om zich aan te sluiten bij de beweging Op weg
naar een Rookvrije Generatie.
 
Rookvrije Generatie
De beweging Op weg naar een Rookvrije Generatie werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Het streven is dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Delen: