Zwemles algemeen

Op welke dagen wordt er zwemles gegeven?

In Zwembad De Waterlelie wordt op maandag t/m zaterdag les gegeven. Er zijn groepslessen, privélessen en op vrijdagmiddag is er Intensief Les met Garantie (24 weken 2,5 uur per week zwemmen voor A&B, vanaf 5 jaar). 
Meer informatie? Bel naar 0297-322022
 

Hoe lang duurt het voordat mijn kind het A diploma heeft?

De duur van de totale opleiding is afhankelijk van een aantal zaken als beginniveau, leeftijd en regelmaat. Gemiddeld hebben kinderen van 5 jaar zo'n 45-50 klokuren nodig om te leren zwemmen (zo'n 60 a 65 lessen).
Meer informatie? Bel naar 0297-322022
 

Wat is het verschil tussen groepsles en privéles?

In een groepsles zitten maximaal 9 kindjes en in een privéles zijn dat er maximaal 4. In beide lessen staat er één zwemonderwijzer(es) voor de groep.

Prijspeil 2020
Groepslessen gaan per 8 lessen en kosten €86,40 (8 weken geldig)
Privélessen gaan per 4 lessen en kosten €97,20 (4 weken geldig)
Meer informatie? Bel naar 0297-322022

Mogen ouders bij de zwemlessen aanwezig zijn?

Uiteraard mag u bij de eerste zwemles langs de kant van het bad zitten. Bij de volgende lessen kunt u als ouder in de horeca plaatsnemen en de lessen volgen vanachter het glas of op de televisieschermen. 

Zo'n 6 keer per jaar is een Kijkles, waarbij de ouders bij het bad van hun kind mogen kijken. 
Meer informatie? Bel naar 0297-322022
 

Wat moet mijn kind aan naar de zwemles?

De kinderen die beginnen met zwemles, dragen het EasySwim-pakje en de bijbehorende zwembroek.
Als de kinderen ver genoeg gevorderd zijn, zwemmen zij zonder het EasySwim-pakje. Zij dragen dan een zwembroek of badpak/bikini.
Kinderen in de groepen voor 7 t/m 12 jaar dragen geen EasySwim-pakje, maar gewoon badkleding (zwembroek/badpak of bikini).
De zwembroek moet een strak model zijn; het mag geen surfshort zijn.
Meer informatie? Bel naar 0297-322022
 

Wat zijn de eisen voor het kledingzwemmen?

Oefenend voor A:  lange broek (geen legging, geen pyjamabroek), shirt met lange mouwen en schoenen met echte zool (geen balletschoentjes)

Oefenend voor B:  lange broek (geen legging, geen pyjama), shirt met lange mouwen en schoenen met echte zool (geen balletschoentjes)

Oefenend voor C:  jas met lange mouwen, bij voorkeur een winterjas, lange broek (geen legging, geen pyjamabroek), shirt met lange mouwen en schoenen met echte zool (geen balletschoentjes)
Meer informatie? Bel naar 0297-322022
 

Gaan de zwemlessen altijd door?

Ja, in principe gaan de zwemlessen in de kleine vakanties altijd door!

Er zijn geen regulieren zwemlessen:
– in de zomervakantie (er worden dan wel speciale zomerlessen gegeven, waarvoor u apart kunt inschrijven)
– op officiële feestdagen 
Meer informatie? Bel naar 0297-322022
 

Wat kan ik als ouder doen om het leren zwemmen te versnellen?

Het is belangrijk dat uw kind met plezier naar de les gaat; leg het kind geen druk op. Leren zwemmen kost tijd, en bij de een wat meer dan de ander.

U kunt natuurlijk ook zelf regelmatig (vrij)zwemmen met uw kind. Zwem en speel samen in het water. 

Bij Zwembad De Waterlelie bieden we ook het Oefenuurtje aan (zondag 09.15-10.00 uur). In deze 'les' leert u als ouder hoe u met uw kind het zwemmen kunt oefenen. Het Oefenuurtje wordt gegeven door een zwemonderwijzer. Bij de receptie kunt u zich inschrijven voor het Oefenuurtje, u doet dit voor 4 achtereenvolgende weken. Het Oefenuurtje is bedoeld voor kinderen zonder lintje, of met een rood of blauw lintje. Meer informatie? Kijk op:  
https://www.dewaterlelieaalsmeer.nl/ik-zit-op-zwemles-in-de-waterlelie/oefenuurtje.
Meer informatie? Bel naar 0297-322022
 

In welke kleedkamer moet ik mijn zoon/dochter omkleden?

In Zwembad De Waterlelie kunt u uw kind omkleden in een klein hokje (2 personen) of in een grote kleedkamer. Voor deze laatste geldt: het geslacht van de ouder bepaalt in welke kleedkamer u uw kind omkleedt. Dus de vaders gaan bij de heren en de moeders bij de dames (ongeacht het geslacht van uw kind).

In de kleine hokjes mag de kleding niet blijven hangen. Hang de kleding aan een hanger aan het eind van de kleedkamers of leg het in een kluisje (daar gaat een euro in, en die komt weer terug als u het kluisje opent).
Meer informatie? Bel naar 0297-322022

Delen: